Sök
0
VARUKORG
Summa 0 kr

Linder Båtar

Linder Aluminiumbåtar har som så många andra framgångsrika företag en historia. I vårt fall startade den för 50 år sedan. Genom åren finns ett antal händelser, lansering av produkter och vägval som vi gjort. Hela tiden med det bästa för ögonen – att bygga båtar och kanoter med kvalitet för många års glädje och bruk. Det som en gång startade i ett gammalt hönshus med att Lars-Göran Linder började bygga båtar i den tidens pop-material, plast, tog 1981 ett stort kliv med lanseringen av Inkas® kanot. Nu i framtidens material – aluminium. Med hans egna ord, ”jag insåg tidigt aluminiumets fördelar – lätt, starkt och underhållsfritt”. Numera har vi adderat ännu ett argument, ett löfte inte bara för dig som användare av våra produkter, utan även för dem som kommer efter oss – aluminium är ett uthålligt material. Ett material i ständigt kretslopp.

Det tog två år efter lanseringen, och succén, med Inkas som vår första båt såg dagens ljus. Den lätta och tåliga Fishing 410. Att vi tidigt valde rätt väg kan du se nästan dagligdags. Fortfarande nyttjas våra allra första produkter. En Inkas eller en Fishing. Visst, tiden har gett dem en behaglig patina – och kanske ett och annat märke. Men de är fortfarande lika funktionella, tåliga och underhållsfria.

Linder Aluminiumbåtar har utvecklats med tiden. Vi har vuxit, förfinat produktionen och tagit steg in i nya klasser. Och nya marknader. Våra sportbåtar fick en större kusin 2004 när vi sjösatte Arkip® 460. Gensvaret var över förväntan. Sjövärdig som få fick den redan det året utmärkelsen ’klassvinnaren’.

Det talas idag, med rätta, ofta och mycket om miljö. Miljöskonsamma produkter har blivit en trend. Våra produkter vilar på, och springer ur en tämligen robust filosofi som formats under generationer i den småländska myllan. Vi producerar smart. Med lite spill. En ”trend” som under sekler varit uthållig i de trakter där vi verkar. Vi tillverkar dessutom våra båtar och kanoter i ett material som är i ständigt kretslopp, aluminium.

ETT FRIARE LIV 
Det är mycket i dagens samhälle som pockar på vår uppmärksamhet. Inte minst materiell tävlan. Status. Vi tycker, och tror att frihet är viktigt för oss alla. Just detta begrepp tolkas i många dräkter. Vårt bidrag är att tillverka produkter som ger dig såväl tid, kraft som pengar över till annat. Även med tanke på materialvalet så kan vi säga att det är ett lätt val. Och var våra båtar och kanoter nyttjas tycker vi pekar mot frihet. Frihet som i enkelhet. Frihet som i lättare framdrivning. Under vår karriär, företagets 50 -åriga historia, har vi hela tiden satt användaren i centrum. Vi tycker till exempel att det skall vara lätt att ro. Och stabilt. Vi tycker detsamma när och om du sätter en motor i aktern. Så är det med våra båtar, dom väger lätt och kräver därför mindre energi för att drivas. Av dig eller av en motor.

STABILA, SJÖVÄRDIGA OCH SÄKRA
En Linder båt är säker. Det har vi papper på. Men papper säger inget om hur du upplever en stund på sjön med en av våra båtar. Vad vi vet är att våra produkter är välbeprövade och uppskattade för sin stabila och säkra konstruktion. Materialet i kombination med väl utformade skrov har gett oss flera omnämnanden som ”bäst i klassen”.

PRODUKTER
Idag tillverkar vi båtar i två olika klasser och dessutom kanoter. Våra roddbåtar och kanoter har mycket gemensamt. Extremt sjövärdiga och ändå lätta. Produkter som talar till det stillsamma livet i sjö och vattendrag. Våra planande båtar ger mera fart till din upplevelse där Arkip tar tätpositionen. Oavsett vilken av dessa du väljer så är det fortfarande lite mindre motorer. Till samma fart!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår